23 Ekim 2015 Cuma


                  VİŞNE REÇELLİ KREP

2 adet yumurta
2 buçuk çay bardağı su
1 su bardaği süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
Pişirmek için sıvı yağ
Arasına ve üzerine vişme reçeli

                 YAPILIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine yumurtalar, süt ve su konulup çırpılır ve un ilave edilip hiç topak kalmayacak şekilde güzelce çırpılır ve kek hamurunda daha akıcı bir hamur elde edilir.Krep tavası 1 kereye mahsus yaģlanıp iyice yağlanması saģlanır.Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökülüp yaydırılır arkalı önlü pişirilip düz bir tabak üzerine çıkarılır.Krep hamuru bitinceye kadar aynı işlem yapılır. Hazırlanan kreplerin içine ve üzerine vişne reçeli sürülüp servis yapılır.
   
                                         AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder