27 Ekim 2013 Pazar






KADAYIFLI MUHALLEBİ

Malzemeler:

300 gr. Kadayıf
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker
5 Yemek Kaşığı Tereyağı
1,5 Su Bardağı Ceviz

Muhallebisi İçin:

1 lt. Süt
4 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
2 Kahve Fincanı Toz Şeker
250 gr'lık 1 Paket Krema
1 Paket Vanilya

Yapılışı:

Kadayıf kırılarak bir tavaya alınır. (Kadayıfı 1-2 saat önceden buzluğa kaldırırsanız daha rahat kırılır.) İçine tereyağı ve şekeri ilave edip orta ateşte karıştırılarak kavrulur. Pembeleşince içine ceviz eklenir. Birlikte kavrulur ve soğumaya bırakılır.Muhallebi için krema hariç tüm malzemeler 1 litre süte ilave edilip pişirilir. Soğuyunca içine kremayı koyarak mikser ile çırpılır. Kadayıfın yarısı borcama dökülür, muhallebiyi kadayıfın üzerine yayarak kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayılır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder