23 Eylül 2014 Salı
TEL ŞEHRİYELİ TAVUKLU SALATA
Malzemeler:
200 gr. haşlanmış tavuk
2 su bardağı tel şehriye
4 ader haşlanmış kapya biber
200 gr. kornişon salatalık
200 gr. haşlanmış mantar
1 su bardağı mısır
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
Sosu İçin:
1 limon suyu
2 servis kaşığı balzimik sirke
2 servis kaşığı soya sos
2 servis kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞ:
2 su bardağı tel şehriye 2 servis kaşığı sıvı yağda şehriyeler kararmadan kavrulur. Haşlanmış tavuk suyundan 1 su bardağı ilave edilerek pişirilir,demlenir. Soğuyunca tüm malzemeler ince ince doğranarak şehriye ye ilave edilir. Sos malzemeleri 1 kâsede karıştırılarak salataya ilave edilip zeytin ile süslenerek servis edilir
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder