23 Eylül 2014 Salı



                                   TEL ŞEHRİYELİ TAVUKLU SALATA

Malzemeler:

200 gr. haşlanmış tavuk
2 su bardağı tel şehriye
4 ader haşlanmış kapya biber
200 gr. kornişon salatalık
200 gr. haşlanmış mantar
1 su bardağı mısır
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu

Sosu İçin:

1 limon suyu
2 servis kaşığı balzimik sirke
2 servis kaşığı soya sos
2 servis kaşığı nar ekşisi


YAPILIŞ:

2 su bardağı tel şehriye 2 servis kaşığı sıvı yağda şehriyeler kararmadan kavrulur. Haşlanmış tavuk suyundan 1 su bardağı ilave edilerek pişirilir,demlenir. Soğuyunca tüm malzemeler ince ince doğranarak şehriye ye ilave edilir. Sos malzemeleri 1 kâsede karıştırılarak salataya ilave edilip zeytin ile süslenerek servis edilir

                                                                                                      AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder