23 Eylül 2014 Salı



                                               İZMİR LOKMASI

Malzemeler:

2 su bardağı un
2 çay bardağı nişasta
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya

Şerbet için:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon

Yapılışı:

Un ve nişasta derin bir kaba dökülür, ortası açılır. Kuru maya'yı tuz ve şekeri ilave edip 1,5 bardak ılık suyu ekleyip kabarmasını bekleyin. Sonra tüm malzemeyi iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde ederek en az 2 saat üstünü örterek mayalanmasını bekleyin. Daha sonra şanti torbasıyla iyice kızmış yağın içine küçük küçük sıkın. Kızarınca tavadan alın. Arzuya göre üzerine tarçın ve şerbet ilave edilebilir. Şerbetin yapımı için ise malzemeler sırasıyla konur. Kaynatılarak şerbet elde edilir.

                                                                                                       AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder