2 Ağustos 2015 Pazar


              MANİSA KEBAP(5 PORSİYON)

Köfte Malzemeleri:

500 gr. dana kuzu karışık kıyma
75 gr. galeta unu
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı cep sodası
2 çay kaşığı karabiber

Tüm malzemeler sıraya konur ve karıştırılarak köfte harcı meydana getirilir. Hazırlanan karışımdan daha sonra parmak köfteler hazırlanır ve kızartılır.

Sos Malzemeleri:

50 gr. domates salçası
125 gr. su
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sebze çesni (arzu edilirse)
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tüm malzemeler sırayla konur ve karıştırılarak kaynatılır.

Ve son olarak:

5 adet tırnaklı pide
500 gr. yoğurt.

Tırnaklı pideler kare kare kesilir. 500 gr yoğurt çırpılır.

Servis:

Tabağımıza kızarttığımız tırnaklı pideler konur ve üzerine sos gezdirilir. Üzerine yoğurt ilave edilerek kızartılan köfteler eklenir. Bir miktar daha sos gezdirip domates ve maydanoz ile süsleyip servis edilir.

AFİYET OLSUN..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder