28 Kasım 2015 Cumartesi


                   ELMALI KURABİYE

250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya (5 gr)
1 paket kabartma tozu (10 gr)
4 su bardağı un

İç malzemeleri

2 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı silne tarçın
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:

İçi için; elmalar soyulup rendelenir ve tavaya alınır. Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirilir. Sonra tarçın ilave edilip iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Hamuru için bir kaba margarin ve pudra şekerini koyup iyice karıştırılır üzerine sıvı yağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edip yumuşak kıvamlı bur hamur yoğurulur. Hamur 3 parçaya bölüp tezgah çok hafif unlanır. Hamurlar merdane ile yuvarlak açılır üçgen şeklinde 8 parçaya bölunür. Hamurun geniş kısmına 1 tatlı kaşığı elmalı harç konur. Daha sonra rulo şeklinde sarılır ve yağlı kağıt serili tepsiye konur. Elmali kurabiyeler 180° fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edilir. Toplam 24 adet kurabiye çıkacaktır.

                                      AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder